”Tänk att få göra något helt nytt av livet”
Ibland drömmer väl de flesta på detta sätt, att få börja om på nytt. Tyvärr är detta inte allom förunnat. Många kanske inte vågar ta steget, eller så känner de sig för gamla. Barn i skolåldern kan också vara ett hinder, liksom släktingar, vänner och jobbet.
    Men, tack vare den nya IT-tekniken, behöver man inte fysiskt befinna sig på den plats där man har sina kunder. Telias nummerupplysning finns bl.a. i Gällivare och Taxi Stockholms beställningsväxel befinner sig på Ingemarsö i Stockholms skärgård.
    För oss, Kiki och Janne, är det nu på samma sätt. Våra kunder finns till stor del i Stockholm med omnejd, men vi kommer i fortsättningen att arbeta i huvudsak från Nordvästra Skåne.
   1998 köpte vi en gård i byn Forestad, ca 7,5 km sydost om Ljungbyhed. Gården, som är från mitten av 1800-talet, har en areal på ca 30 ha, varav 10,5 ha skog. Den är vackert belägen och gränsar i ca 2,5 km mot Rönne å. Gården har 5 hus, fördelat på: bostadshus, stall, loge, undantag och garage.
    Vår hobby, gamla M.G.-bilar, tar mycket plats. Nu har vi fått ordentliga utrymmen till uppställning, renovering och för vårt reservdelslager. Vi har även flyttat med vår engelska Pub “The Old Speckled Hen” till den skånska myllan.
    Av praktiska skäl, har vi också en lägenhet i Stockholm. Trots den nya tekniken, är det ibland både nödvändigt och trevligt att träffa sina kunder och vänner (för oss är det ofta samma sak!) mellan fyra ögon.
”Den som inget vågar, han vinner intet”.
Forestad.jpg (41240 byte)
        svanar.jpg (32519 byte)        karta.gif (23362 byte)        f-areal.gif (13592 byte)
Gården från söder      Gården från vägen       Översiktskarta            Karta över gården

 Flygbild1.jpg (70303 byte)       Flygbild2.jpg (65257 byte)        Flygbild3.jpg (69387 byte)
Flygbild 1                   Flygbild 2                   Flygbild 3